Skip to content Skip to footer

Odjeli knjižnice

Odjel za odrasle

Po broju članova i bogatstvu knjižnog fonda, odjel za odrasle najveći je odjel slatinske knjižnice. Odraslim korisnicima dostupno je više od 50 000 jedinica građe. Beletristika, stručna literatura te ostala knjižna građa namijenjena je najširem krugu čitatelja, građanima, studentima, učenicima srednjih škola, umirovljenicima.

 

Osim knjižnog fonda, korisnicima su na raspolaganju 2 računala, pristup internetu i pisač.

Odjel za djecu

Dječji odjel namijenjen je djeci predškolske i školske dobi te mladima. Sadrži 9 470 svezaka knjiga. Na dječjem odjelu mogu se posuđivati knjige, slikovnice, DVD-i s animiranim, dječjim i dokumentarnim filmovima. Korisnicima su na raspolaganju dva računala i pristup internetu.

Uz igraonicu, koja je sastavni dio odjela, održavaju se i brojne aktivnosti za djecu. U suradnji sa školama organiziraju se susreti djece i poznatih književnika, radionice i čitaonice.

Studijski odjel

Studijski odjel posjeduje bogatu zbirku znanstvene i stručne literature iz svih područja ljudske djelatnosti – opće i specijalne enciklopedije, leksikone, bibliografije, priručnike, rječnike, atlase.

 

Ova građa ne posuđuje se izvan Knjižnice.

Zavičajna zbirka

Zavičajna zbirka je zbirka knjiga i druge građe čiji se sadržaj odnosi na zavičaj grada Slatine i okolice te radove zavičajnih autora, prevoditelja i izdavača. Građa se trajno čuva i ne posuđuje se izvan Knjižnice. Trenutno broji 522 jedinice građe.

 

Skip to content