Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Na samo Valentinovo, sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održan 10 susret čitateljskog kluba. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi, i slavljeničkoj, u klubu imamo jednu Valentinu, raspravljali smo o knjizi koju smo pročitali u vremenu od mjesec dana. Riječ je o naslovu “Ja sam glasnik” australskog pisca Markusa Zusaka. Pisac je poznat po romanu “Kradljivica knjiga.”

Roman se bavi temom pronalaženja smisla života i koliko čovjek može utjecati na kvalitetu života drugog. Kako učiniti pravu stvar za ljude koje ne znamo, još teže za one koje volimo, za sebe. Glavni lik romana je živa poruka čitatelju o potrebi svakog čovjeka za razvojem svojih potencijala i neka vrsta poziva da se usudimo na taj korak.

Knjiga nam daje poruku da je prava, istinska sreća činiti dobro i druge činiti sretnima tako da se jako lijepo uklopila u valentinovsko ozračje. Dojmovi o knjizi su različiti, ali smo se složili da je kraj romana čudan i nejasan. Knjiga je dobila srednju ocjenu 3,71.

Za slijedeći susret čitateljskog kluba odabrali smo knjigu “Kao voda za čokoladu”meksičke spisateljice Laure Esquivel. Dirljiva je to ispovijed mlade junakinje romana koja se snagom volje i upornosti bori kako bi pronašla svoje mjesto pod suncem. Datum sljedećeg susreta je 14.03.2017. godine u 18,30 sati u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog sa drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatiti ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content