Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nakon ljetne pauze od mjesec dana, a u novom proširenom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina ponovno su se sastali članovi Čitateljskog kluba.

Okupili smo se kako bi raspravljali o pročitanoj knjizi „Vrijeme je opak igrač” američke spisateljice Jennifer Egan.

Iako je knjiga dobila mnoge književne nagrade, a jedna od njih je Pulitzerova, nije nas baš toliko oduševila, nijedan lik nije se posebno istakao. Roman je napisan kao zbirka priča¸ vezanih više ili manje na lik djevojke i žene Sashe kroz period od četrdesetak godina, od njene mladosti do sredovječnosti, kao i lik Bennieja, glazbenog producenta. Knjiga prikazuje desetljeća, glazbenu industriju, želju za životom, ali i samouništenjem. Možda zbog ljeta, knjiga je unatoč Pulitzevu od članica Kluba dobila ocjenu 3,8.
Sljedeći mjesec čitamo knjigu „Komplicirana dobrota” kanadske spisateljice Miriam Toews. Roman je ispričan s mnogo humora i hrabrosti, ali i jedan je od najdirljivijih obiteljskih priča.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content