Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12. lipnja 2019. godine

Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatina ponovno se sastao u uobičajeno vrijeme i u lijepom, ugodnom prostoru i atmosferi. Za ovaj mjesec odlučili smo se za domaću literaturu, odnosno čitali smo knjigu „Unterstadt” naše poznate spisateljice i prevoditeljice Ivane Šojat.

Riječ je o knjizi čiji naslov govori o dijelu grada Osijeka, Donjem gradu. Priča je to o jednome gradu, Osijeku, o jednoj obitelji i jednoj zemlji, ali isto tako to je i priča o čovjeku i njegovom stradanju u turbulentnim vremenima u kojima nema pobjednika, svi nešto gube. Priča je to o šutnji koja udaljuje čovjeka od čovjeka, obitelji jedne od drugih, a ujedno ih i veže tom tišinom neizgovorenih riječi duboko potisnutih kako do njih nitko ne bi mogao doseći.

To je i glavna tema romana i proteže se kroz cijeli roman i kroz sve generacije obitelji Katarine Pavković koju spisateljica prikazuje. Knjiga nas je dojmila, njena tematika, likovi, neki više, neki manje. Podsjetila nas je na neke događaje iz dalje i bliže prošlosti. Knjiga je dobila ocjenu 4,26.

Za idući susret Čitateljskog kluba, 09. srpnja 2019. godine odabrali smo knjigu „Nevidljivi čuvar” španjolske spisateljice Dolores Redondo. Roman je prvi dio trilogije o Baztanu, jednog od najuspješnijih španjolskih kriminalističkih serijala. Objavljen je u 33 zemlje svijeta. Dolores Rendondo dobitnica je Planeta, nakon Nobelove, riječ je o najizdašnijoj svjetskoj književnoj nagradi koja donosi i ogromni publicitet.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content