Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Odgojiteljice skupine „Bubamare“ Dječjeg vrtića „Zeko“ u tijeku su provedbe projekta“Lijep osmijeh i zubić zdrav“ te su u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. posjetile Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina kako bi posudile knjižnu građu primjerenu uzrastu djece i temi koju obrađuju.

Knjižničarka ih je upoznala s prostorom Knjižnice, službama i uslugama koje mogu koristiti. Bubamare su dobile besplatno članstvo za narednih godinu dana. Smjestile su se na dječji odjel knjižnice gdje je knjižničarka priredila priču Friedrike Wilhelmi i Regine Altegoer: „Mala zubićeva vila“. Priča je povezana s temom Projekta. Djevojčici Lauri je ispao klimavi zubić i prije spavanja trebala bi ga staviti pod jastuk kako bi od zubićeve vile dobila sasvim poseban dar. Međutim, Laura želi zadržati zubić, a zubićevoj čarobnoj vili on je potreban za izradu krevetića u vilinskom carstvu.

Nakon ispričane priče, djeca su uživala u mnoštvu slikovnica primjerenih njihovu uzrastu, a zatim su posudili knjige koje je za njih priredila knjižničarka, a povezana su s temom Projekta i koristiti će ih odgojiteljice u Vrtiću. Knjige su to poput: „Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak“. Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije i glavni su junaci serije slikovnica o higijeni. Namijenjene su mališanima koji žele saznati što se može dogoditi u našim ustima ako redovito ne peremo zubiće. Autorica slikovnica je Jelena Pervan. Tu je i slikovnica Stana i Jana Berensteina „Kod zubara“. Naime, Seki se već duže vremena klima jedan zub, ali nikako da ispadne. A onda je majka odlučila : kad Braco ide na redovni posjet zubaru, povest će i Seku. Vađenje zuba obavit će Doktor Medvjedović.

Posjetite nas i Vi! Vaše dijete ima besplatno članstvo u Knjižnici da prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole!

Skip to content