Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Igraonicu koja je održana u četvrtak, 16. studenoga, priredili su učenici trećeg razreda tehničara za elektroniku Srednje škole Marka Marulića Slatina Noa Nemet i Benjamin Bore Lazić zajedno sa svojim profesorima Darkom i Sanjom Špoljarić. Okupljenoj djeci, korisnicima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina predstavili su igre koje su izradili u sklopu izvannastavne aktivnosti “Arduino kroz igru”, u sklopu projekta “IGRA – Istražuj, Gradi, Razvijaj uz Arduino”.

Arduino je razvojna platforma koja objedinjuje elektroniku i programiranje, a učenicima je omogućila da osmisle i kreiraju digitalizirane inačice poznatih igara kao što su križić – kružić, potezanje užeta, nastavi niz, 4 u nizu i slične. Za svoj rad osvajaju nagrade na mnogim izložbenim sajmovima. O njihovom radu možete saznati više na poveznici : http://www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr/?news_id=3288

Djeca koja su sudjelovala u ovoj igraonici imala su priliku stare i poznate igre odigrati na nov način, ali isto tako dobili su uvid u vrlo zanimljiv dio srednjoškolskog obrazovanja. Možda smo ovim putem inspirirali nekog/neku malog/malu budućeg/buduću tehničara/tehničarku za elektroniku.

Zahvalni smo učenicima Noi i Benjaminu te profesorima Darku i Sanji Špoljarić na suradnji te na njihovom vremenu i trudu koje su nesebično darovali kako bi djeca Gradske knjižnice i čitaonice Slatina doživjela ovako veselu i uzbudljivu igraonicu.

Toplo zahvaljujemo i roditeljima koji su djeci omogućili dolazak na igraonicu (a i poigrali se s nama).

Skip to content