Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Unatoč vremenu godišnjih odmora, sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u 18,30 sati održan četvrti susret čitateljskog kluba. Povod susreta bila je knjiga Oproštajni valcer Milana Kundere.

Roman je to čija je radnja smještena u pet dana u bezbrižnoj topličkoj atmosferi Karlovih Vari. Pisac vješto isprepliće sudbine likova izvučenih iz vlastitih mikro svjetova i ubacuje ih u vrtlog sudbine. Oproštajni valcer Milana Kundere roman je o ljubavi, ljubomori, prijateljstvu, porazima, krivnji, zločinu, mijenjanju ljudske perspektive, ljudima koje su ukopali njihovi osobni ideali… Majstorstvo iz pera češkog pisca na samom kraju ovoga roman ostvaruje antologijske stranice novije angažirane europske književnosti.

U živoj i veseloj atmosferi, uz mnoge opaske vezane na pročitano djelo protekao je ovaj susret. Romanu je dodjeljena zavidna srednja ocjena (4,55). U ocjenjivanju knjige sudjelovali su i članovi čitateljskog kluba koji su knjigu pročitali, ali su zbog godišnjih odmora bili odsutni. Ovim putem im zahvaljujemo.

Za sljedeći susret čitateljskog kluba čitat ćemo knjigu poznatog britanskog pisca Tony Parsonsa Muškarac i dječak – britku, duhovitu i mudru knjigu.

Pozivamo vas da nam se pridružite u druženju sa knjigom, zbog knjige, uz knjigu. Uz neformalno druženje uz knjigu koju možda sami nikada ne biste odabrali da pročitate možete otvoriti jedno novo područje provođenja svoga slobodnog vremena.

Jednom mjesečno, drugog utorka u mjesecu, u 18,30 sati. Pridružite nam se u pustolovini zvanoj knjiga.

Ako samo čitaš knjige koji drugi čitaju, ti možeš razmišljati samo ono što svi drugi misle. (Haruki Murakami)

Skip to content