Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska je knjižnica i čitaonica Slatina 09. svibnja 2017. godine obilježila godinu dana rada Čitateljskog kluba knjižnice.

Napravljena je kratka analiza rada kluba, prisjetili smo se članova kluba koji su trenutno odsutni ili su odustali iz nekih razloga.

Također smo se podsjetili svih naslova koje smo zajedno pročitali i koji su nas spojili u jednu malu grupu unutar knjižnice koja svoje slobodno vrijeme daruje drugima i sebi da bi raspravljali, pričali o onome što ih doista raduje, uveseljava, a to je knjiga.

Mada nas je bilo manje nego obično, susret je protekao u ugodnoj atmosferi i žustroj raspravi na temu koju je nametnula knjiga koju smo čitali za ovaj mjesec. Radi se o knjizi „Celestinsko proročanstvo“ Jamesa Redfielda, a tema je duhovnost.

Rasprava je išla u smjeru uspješnosti ili ne pisca da kroz formu romana prezentira neka svoja shvaćanja o životu, ljudima, odgoju, međuljudskim odnosima. Knjiga je dobila solidnu ocjenu, 3,5.

Za idući susret, 12.06.2017. god. odabrali smo knjigu “Olive Kitteridge” američke spisateljice Elizabeth Strout kojom je osvojila Pulitzerovu nagradu za književnost. Radnja romana smještena je u provincijski gradić u saveznoj državi Maine, a prikazuje život umirovljene učiteljice Olive Kitteridge i ljudi koji je okružuju, kojima se događa sve ono što nam živote čini tako lijepima i tako strašnima.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content