Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Članice čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina u utorak, 08. svibnja 2018. god. obilježile se drugu godinu svojih druženja.

Trenutačna skučenost prostora nije nas omela da provedemo vrlo ugodnu i veselu večer. Nakon kratkog pregleda dosadašnjeg rada kluba, prisjećanja knjiga koje smo čitali, najredovitijih članova kluba susret smo nastavili raspravom o knjizi koju smo čitali za mjesec svibanj.

Knjiga “Kod kuće je najgore” Ephraima Kishona vjerojatno je doprinijela ugodnoj atmosferi u klubu. Prisjetili smo se svih onih dogodovština koje je pisac iznio u svojoj knjizi sa posebnim osvrtom na nama najbolje dijelove knjige. Kažu da život piše romane tako i svaka dobro poznata životna situacija koju svatko od nas prolazi često je jedinstvena svima nama i može tvoriti lijepu i zanimljivu priču.

Potvrda je tome Ephraim Kishon čije kratke obiteljske priče već dugi niz godina uveseljavaju čitateljski svijet. Ovu knjigu smatraju na hebrejskom jeziku najprodavanijom knjigom, odmah iza Biblije i stoga nije ni čudo što smo joj dodijelili visoku ocjenu 4,5. Ipak, ova knjiga nije ona koja je u ove dvije godine dobila najvišu ocjenu. “Polarna svjetlost” Jennifer Donnelly dobila je 4,8 i to je najviše što je jedna knjiga dobila. Uglavnom nas je sve oduševila.

“Oproštajni valcer” Milana Kundere, “Talentirani gospodin Ripley” Patricie Highsmith, “Pohane zelene rajčice” Fannie Flagg slijede ovaj naslov, a tek onda gospodin Kishon sa knjigom “Kod kuće je najgore”.

Ipak, Kishonov topli humor koji zrači pozitivnošću ogledao se na licu svake članice čitateljskog kluba pa su sa tim istim osmijehom krenule u dogodovštine svoga života. Svojim prisustvom susret je uveličala nova članica kluba, stoga je još jednom najtoplije pozdravljamo i želimo joj dugo i ugodno druženje s nama.

Za sljedeći susret čitateljskog kluba, drugog utorka u mjesecu, 12. lipnja 2018. god. odabrali smo knjigu Cathy Marie Buchanan ” Djevojke sa slike”. Roman govori o zlatnom dobu Pariza, na samom kraju 19. stoljeća.

Marija Cindrić

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content