Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pravi cvjetni bal na Veselom satu Društva „Naša djeca“ Slatina U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

Danas u Kutku male-velike vrijedne ručice, ples, veselje i smijeh uz autorsku pjesmicu teta Tamare, cvijeće teta Marinele, jaglaci teta Dragane, pjesme teta Ružice, fotografije teta Andreje, veliku pomoć naših mama, tata, baka…

Pravo veselo druženje, objavila je Predsjenica Društva „Naša djeca“ u četvrtak, 10.ožujka 2016.
Knjižničari su nakon radionice dobili mnogo upita kako napraviti cvjetove od papira, a knjige o kreativnim radionica užurbano su otvarale svoje listove promatrajući ozbiljna lica svojih kreativaca. .Drago nam je da vam se sviđaju, još ih je ljepše raditi u dobrom i veselom društvu, jednostavni su i dekorativni za sve prigode, ali su oni dječji najljepši.

Mogu se raditi od krep papira u različitim bojama, ali i od drugih vrsta. Djeca su na radionicama napravila prave cvjetne aranžmane.

Veličina cvijeta ovisi od veličini papira. Cvjetovi se mogu raditi veći, manji, miješati boje, rubove ne morate oblikovati, sve po vlastitoj želji.

Iskreno, kad radimo cvjetove od papira, ne brojimo listove. Sa više slojeva papira cvijet će možda biti ljepši. Visibaba od papira iz mašte ne mora biti bijela, a bubamara crvena. Znam mnogo djevojčica koje izrađuju plave bubamare…

Ako tome dodamo pjesmu koju je napisala i uglazbila odgajateljica Tamara i otpjevala je s djecom na način svojstven samo onima koji to rade iz čiste ljubavi, atmosfera je bila veličanstvena. Pa tko bi htio doma?!

Zavirite u Dječji kutak, uvijek je veselo!

Skip to content