Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017., Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su u četvrtak, 26. listopada 2017,  djeca Dječjeg vrtića „Zeko“, skupine „Jabučice“ i „Ivančice“.

Djeca su došla u pratnji odgajateljica i uzrasta su do četiri godine. Knjižničarka je, na djeci razumljiv način , objasnila i prezentirala način posuđivanja knjiga i elektroničke građe, ali i ostale aktivnosti u kojima djeca mogu aktivno sudjelovati.

Na samom dolasku prve skupine, djecu su zaiteresirale lutke pomoću kojih tumačimo radnju priči. Velika pažnja djece bila je usmjerene i neknjižnoj građi,  DVD-ima, novim naslovima crtanih filmova   o kojima su i mališani informirani.

Knjižničarka je djeci pročitala priču Sonje Zubović „Ježica Vici u šumskoj češljaonici“ i radnju dočarala uz pomoć lutke – ježića. Djeca su aktivno sudjelovala u prepričavanju.

Priča govori o lisici Cici koja je izgubila sve zube, a ni noge je ne služe te je češljarskim poslom na lak način odlučila odlučila zarađivati svoje obilne ručkove.

Priča govori i o ježici Vici koja je nadimak zaradila upravo na račun viceva koji su se o njoj pričali jer je svakamo zabadala svoj nos, a mogla je platiti lisici obilan ručak za svoju smiješnu frizuru poput stare četke.

Knjiga slavi životnu radost ,ali i poučava da se ne stidimo svojih gluposti. Nakon toga, djeca su poželjela ispričati priču po želji: „Tri praščića“.

Nakon toga uživali su u mnoštvu slikovnica koje je knjižničarka za njih priredila  Druga skupina djece malo je mlađeg uzrasta te je Knjižničarka  radnju priče „Ježica Vici u šumskoj češljaonici“ pojednostavila i prepričala koristeći lutku- ježića za tumačenje radnje.

Djeca su zatim uživala u mnoštvu slikovnica, ali su izrazila želju pogledati dio crtanog filma :“Psići u ophodnji“. Nastavak filma pogledat će u Vrtiću.

Nove DVD-e iz fonda Knjižnice i knjižnu građu, roditelji mogu za njih posuditi besplatno jer su djeca dobila na poklon članstvo za slijedećih godinu dana.

Sonja Zubović predstavit će slikovnicu „Ježica Vici u šumskoj češljaonici“ na Interliberu  12. studenoga u 12,00 sati na centralnoj pozornici.

Skip to content