Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su u ponedjeljak, 21.11.2016, učenici prvih razreda Područne škole Bakić, Osnovne škole Eugena Kumičića s učiteljicom Elicom Prebeg.

Knjižničarka je učenike upoznala sa knjižnom i neknjižnom građom koju mogu u Knjižnici posuđivati, ali i ostalim aktivnostima koje Knjižnica provodi, a učenici u njima mogu učestvovati.

Učenicima je prezentiran književni lik Ivane Brlić Mažuranić, a priču „Šuma Striborova“, knjižničarka je prepričala uz pomoć elektroničke slikovnice posuđene od učiteljice Vere Menčik. Knjižničarka je učenicima predočila elektroničku slikovnicu-bajku braće Grimm: “Snjeguljica“.

Nakon pričanja priča uslijedila je likovna radionica na kojoj su učenici, uz pomoć učiteljice i knjižničarke, od recikliranih materijala, izradili i ukrasili posudice u koje će odlagati ostatke nakon oštrenja olovki i bojica.
Učenicima je poklonjeno članstvo za slijedećih godinu dana.

Nakon prvašića, Knjižnicu su posjetili učenici trećih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca sa učiteljicama Jasminom Kesegić i Sanjom Hmelik na, unaprijed dogovoreno, prikazivanje filma Rajka Grlića: „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“, autorice Ivane Brlić Mažuranić.

Knjižnica je tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a nakon provedene redovne revizije i otpisa 2014/15., uz do sada navedene, poklonila Područnoj školi u Kozicama (Osnovna škola Josipa Kozarca) 145 svezaka knjiga, većinom lektirnih naslova, a Područnoj školi u Novakima (Osnovna škola Eugena Kumičića) 20 svezaka knjiga, sve u cilju poticanja čitanja.

Skip to content