Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U srijedu, 29. lipnja 2022. s početkom u 10 sati, voditelj Županijskog stručnog vijeća za građanski odgoj i obrazovanje i srodne međupredmetne teme Virovitičko- podravske županije, nastavnik savjetnik Zorislav Jelenčić organizirao je Županijsko stručno vijeće GOO-a u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina.

Sudionici stručnog skupa imali su priliku praktično učiti o neformalnim oblicima rada s učenicima iz područja razvijanja aktivnoga građanstva i participacije na predavanju Mirele Berlančić pod nazivom “Živjeti demokraciju.”

Nastavnica Berlančić uputila je sudionike na novoobjavljene priručnike GOO-a Vijeća Europe i preporučila im njihovu uporabu u svakodnevnoj nastavi. Priručnici sadržavaju širok raspon tema za rad s učenicima- od prehrane, rukovođenja, spolnosti, agresivnoga ponašanja do razgovora o kontroverznim temama, profesionalnom usmjeravanju, korištenju medija.

Nastavnica Brlenčić održala je i praktičnu radionicu implementirajući metode iz priručnika Vijeća Europe, a tijekom koje su sudionici naučili kako poticati aktivnost, koncentraciju, promišljanje o zdravlju, građansku participaciju i aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu svojih učenika.

Nastavnik savjetnik, Zorislav Jelenčić, govorio je o prilagodbi nastavnih jedinica našim okolnostima GOO (EDC/HRE).

Predavanje je usmjerio na račlambu nastavnih jedinica Vijeća Europe “Živjeti demokraciju” i propitao njihovu primjenu u svakodnevnoj nastavi, naglašavajući načine i metode kojima implementiramo GOO u svakodnevnoj nastavi.

Sudionike je upoznao s različitim nastavnim materijalima GOO Vijeća Europe nakon čega je zaključio predavanje s praktičnim savjetima za primjenu, implementaciju i daljnje korištenje nastavnih jedinica u svakodnevnoj nastavi.

Dinamičan, poučan, koristan i inovativan stručni skup zaključen je u 13h.

Skip to content