Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

karlo_nogometas_knjiznica_mU Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održana je u utorak, u vremenu 17,00-19,00 sati, pričaonica i likovna radionica inspirirana dječjom knjigom „Karlo nogometaš“, autorice Rotraut Susanne Berner. Autorica je dobitnica njemačke nagrade za najbolju dječju knjigu i četvrti put nominirana za Andersenovu nagradu i Memorijalnu nagradu Astrid Lindgren.

Djeca i njihovi roditelji ovoga utorka, bez sumnje, uključili su se u zabavnu nogometnu utakmicu u obitelji zečića Karla i vrlo brzo formirali čitalačku „ekipu“ od preko dvadeset članova. Priču su čitale učenice četvrti razreda osnovne škole. Priča nas je poučila kako napraviti igralište na običnoj livadi, ali i nekim pravilima koja se u nogometu moraju znati. U objašnjavanju pojmova „aut“,“prekršaj“,“žuti karton“,“crveni karton“, „slobodan udarac“, „jedanaesterac“ i dr, pomogli su nam „pravi nogometaši“ naših slatinskih ekipa, ali i knjiga na kraju sadrži objašnjenje nogometnih pravila.

Nakon čitanja priče, djeca su veselo ispričala svoje obiteljske nogometne dogodovštine.

Nakon priče, na velikom plazma ekranu, pogledali su video uradak i poslušali hrvatsku navijačku pjesmu:“Neopisivo“, a zatim je nekoliko puta iz sveg srca i otpjevali.

Radionica je završila igrom društvenih igara nogomanije, izradom papirnih ukrasa za slavljeničke „nogometne“ torte, crtanjem odjeće za lutke navijačice, izradom zastavica…

Pridružite nam se. Vaše dijete ima besplatno članstvo do polaska u školu i u prvom razredu osnovne škole!

Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva

Skip to content