Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Suncokret“ iz Mikleuša

Djeca Dječjeg vrtića „Suncokret“ Iz Mikleuša, posjetila su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina u ponedjeljk, 12.studenoga 2018. u pratnji ravnateljice i odgajatelja.

Knjižničarka je djeci objasnila način posuđivanja knjiga, ali i druge usluge knjižnice namijenjene njihovom uzrastu. Djecu je provela labirintima prepunima prekrasnih knjiga i odvela ih na dječji odjel.

Dječji odjel je ukrašen ljubičastim balonima i ljubičastom svečanom vrpcom, a sve povodom Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece. Knjižničarka je djeci priredila pričaonicu na temu djevojčice malene kao palac: Palčice, bajke Hansa Christiana Andersena. Bajka govori o velikoj želji žene koja želi imati dijete i spremna je sve učiniti da ga dobije, pa i otići kod stare vještice. Kada joj se želja ostvari i u latici tulipana stvori se prelijepa Palčica, ženinoj sreći nije bilo kraja. Ali sve što je tako lijepo ne traje dugo, Palčica je oteta i tada za nju nastupaju teški dani u kojima ona i u skromnim uvjetima života uspije pronaći sreću. Kako je i Andersen rekao:“ Postoji dobri Bog koji sve stvari vodi u najboljem smjeru.“ Tako je odveo Palčicu u društvo vilenjaka i njihova prelijepa kralja.

Djeca su sudjelovala u pričanju priče, a na velikom plazma monitoru knjižničarka i suradnice priredile su velike skenirane ilustracije iz istoimene bajke u kojima su djeca prepoznavala prizore priče i njihove sudionike.

Djeca su nakon pričaonice uživala u slikovnicama iz knjižnog fonda Knjižnice. Posebno ih je oduševio Dvorac bajki i slikovnice velikih formata. Djeca su dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana.
Kraj susreta obilježilo je pjevanje pjesama.

Posjetite nas i Vi sa svojom djecom koja imaju besplatno članstvo u Knjižnici do prvog razreda osnovne škole i u prvom razredu osnovne škole.

Skip to content