Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su učenici prvih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca

Učenici prvih razreda posjetili su Knjižnicu u pratnji učiteljica u utorak, 14. studenoga 2017.

Većina učenika koristi službe i usluge Knjižnice te su aktivno sudjelovali tijekom predstavljanja Knjižnice te načina posuđivanja knjižne i neknjižne građe.

Knjižničarka je u suradnji s učiteljicom Željkom Kurtović, učenicima priredila interpretaciju Grimmove bajke „Snjeguljica“.

Braća Grimm u djetinjstvu su se služila bibliotekom plemića Fridricha Carla fon Savignyja koja ih je začarala i potakla da sami skupljaju vlastite bajke i narodne priče te su sakupili čitavu knjigu koja je očarala milijune ljudi diljem svijeta. Prvo njezino izdanje dogodilo se 1812. godine. Danas su njihove bajke poznate u cijelom svijetu, prevedene su na više od 160 jezika. Likovi Grimmovih bajki preselili su se i na film, u kazalište i operu , strip i likovnu umjetnost, u rock glazbu i marketinško oglašavanje, a poznati su čak i u svijetu visoke mode.

U interpretaciji bajke „Snjeguljica“, djeca su živo sudjelovala i emotivno proživljavala svaki dio radnje.

Učenici su dobili besplatno članstva za narednih godinu dana, a priča će im poslužiti za izradu taktilne naslovnice istoimene Grimmove priče.

Skip to content