Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Dana grada Slatine, na inicijativu gospođe Jadranke Srdoč, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetilo je u srijedu, 30. kolovoza 2017, dvadesetak djece, članova Udruge osoba s invaliditetom, u pratnji Predsjednice i Ravnateljica škola. Djeca su polaznici slatinskih osnovnih škola, Osnovne škole Davorin Trstenjak iz Čađavice i Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice.

Knjižničarka je imala pomoć djevojčica iz Slatine i djevojčica iz Engleske koje su korisnice mjesečnog turističkog članstva, a redovno posjećuju programe za djecu u Knjižnici.

Knjižničarka je djecu upoznala s načinom rada Knjižnice, službama i uslugama, a zatim su se posjetioci besplatno učlanjivali.

Na prijedlog gospođe Jadranke Srdoč, učenicima su čitani šaljivi tekstovi u kojima smo svi uživali i smijali se od srca. Tekstovi su iz knjiga koje sadržavaju 365 šala za djecu. Autor Fabrice Lelarge je nastavnik. Njegovi učenici, kako knjiga navodi, navikli su na šale i doskočice. Uvjerio nas ja da su to djeca koja se najviše smiju u školi. Tekstovi su puni humora i nježnosti.

Šaljive narodne priče koje je izabrao i obradio Zlatko Krilić duhovite su i originalne narodne priče. Krilić je priče prenio u jezični standard, hrvatski književni jezik, ali s kompromisom tako da je dijaloške dijelove priče ostavio netaknute, a pripovjedačeve dijelove prepričavao književnim jezikom.

Posjetite nas!

Radno vrijeme Knjižnice je:
Ponedjeljak, srijeda i petak 7,00-15,00 sati
Utorak i četvrtak 12,00-20,00 sati

Skip to content