Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom manifestacije „Prosinac u gradu“, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u suradnji s roditeljima Palčića i djecom organizirala je kreativnu likovnu i glazbenu radionicu izrade božićnih drvaca od recikliranih materijala i papira.

Radionici je prisustvovala i dobitnica glavne nagrade Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2017, Ramona Mikolić, učenica Osnovne škole Josipa Kozarca.

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ već petu godinu obilježava i osvješćuje javnost o problemima roditelja i prijevremeno rođene djece. U Hrvatskoj se godišnje rodi 2500 do 3000 palčića. Ističe se, kako se svaka mama susreće sa šokom od prijevremenog poroda na koji se nitko ne može pripremiti, ali je najveća želja skoro svake žene u životu imati dijete.

Roditelji i djeca, nakon ispričane priče o malenoj djevojčici imena Palčica i dijela teksta koji je pročitala učenica nižih razreda osnovne škole Mirna Grgurić te izrečenim najtoplijim željama knjižničarke za sve blagdane prosinca , krenuli su s velikom ljubavlju izrađivati božićna drvca od recikliranih materijala i papira, a sve uz zvuke božićne glazbe za djecu. Rezultat su bili prekrasni radovi s kojih su blještale boje poput dječjih osmjeha. Izrađene su grančice za knjižničnu jelku u obliku malenih dječjih ručica.

Radionici je prisustvovala i dobitnica glavne nagrade Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2017, Ramona Mikolić, učenica viših razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine s obitelji.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja natjecanje je za mlade čitatelje koje se tradicionalno provodi u sklopu nacionalnoga programa Mjesec hrvatske knjige, manifestacije koja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dulje od dvadeset godina promiče hrvatsku knjigu, čitanje i čitatelje.

Organizatori kviza, čija je završna svečanost ujedno označila i završetak Mjeseca hrvatske knjige 2017., bili su Hrvatski centar za dječju knjigu, Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice te Medioteka Knjižnica grada Zagreba.

Glavna nagrada je JE PHABLET LENOVO Lenovo Phab Plus, srebrni, 32 GB. Pridružite se i Vi pustolovini čitanja koja ponekad donese i vrijedne nagrade!

Skip to content