Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Volonterke Društva „Naša djeca“ održale su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u četvrtak, 16. lipnja 2016. pričaonicu, likovnu i glazbenu radionicu, koristeći motiv životinje lavića kao ideju vodilju.

Maleni lavić u slikovnicama ima različite uloge. Ponekad je to ponosni lavić koji se često hvali jer i on je kralj, kao i otac mu, makar mali. Hoće li se lavić promijeniti ili će ostati ohol, djeca saznaju čitajući priču. Ponekad lavić pobjegne brižnim očima i od svoje velike obitelji te mu se tada događaju situacije u kojima ipak slijedi naučene upute svojih „teta“ iz krda, pa na kraju odluči da se nikada neće udaljavati bez znanja odraslih jer je sa najbližima i najsigurnije.

Priču je kroz igru i dojmljivi scenski prikaz „ispričala“ odgajateljica Tamara. Slijedila je likovna radionica izrade scenske lutke lava.

Izrađujući scensku lutku ili nešto slično na papiru, djeca mogu bolje izraziti osnovne vrste emocija. Dobrobiti dječje igre na kreativnim radionicama su i razvijanje verbalne i neverbalne komunikacije, kreativnosti, mašte i uživljavanja u tuđe uloge ili situacije.

Raznovrsni materijali koji se koriste potiču i razvijaju dječju maštu i kreativnost. Pomoću likovnih  aktivnosti potiču razvoj fine motorike šake (crtanje, rezanje škaricama, lijepljenje, oblikovanje papirom i prirodnim materijalom), potiču razvoj taktilne percepcije (dodir, osjeti, oblici, veličine, strukture), potiču razvoj vizualne percepcije (oblici, boje, predmeti).

Odgajateljica Tamara priredila je vrlo dojmljivu igru „lava“ u kojoj su djeca uživala, a i svi koji su promatrali njihova lica, a osobito raditelji i knjižničari.

Igre i pjesme nije nedostajalo na kraju radionice kojima naročito doprinose dječji rođendani.

Posjetite nas i Vi!

Skip to content