Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Društvo „Naša djeca „ Slatina obilježilo Međunarodni dan obitelji u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina
Obitelj je temeljna jedinica društva, ali u današnjim uvjetima često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji pa se različitim događanjima nastoji osvijestiti svakog pojedinca društva o njezinoj važnosti.

Svi zajedno radimo za dobrobit društva u cjelini , što znači veći stupanj demokracije, ali i aktiviteta pojedinca što podrazumijeva i odgovornost svih aktera u onome što rade.

Za tu zadaću Knjižnici trebaju partneri , a među najboljima su to nositelji civilnog društva kakvo je i Društvo „Naša djeca“. Sada već dužom i dobrom suradnjom stekli smo znanje i strategiju u komunikaciji i otvaranju svojih vrata, ali i vrlo odgovornim pristupom, posebice kada je riječ o radu s djecom i mladima, ali i čitavim obiteljima. Građani Europske unije odavno su to prepoznali što pokazuje podatak da u Uniji volontira 100 milijuna Europljana. Ljudi s takvim stavom nužni su u svakom društvu , a knjižnice kao tradicionalne platforme namijenjene otvaranju znanja prema svima među najpogodnijim su društvenim institucijama koje prepoznaju njihov potencijal.

Volonterke Društva „Naša djeca „ Slatina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u četvrtak, 14. svibnja 2016. obilježile su Međunarodni dan obitelji. Preko četrdeset djece, zajedno sa svojim obiteljima poslušalo je uvodnu pjesmu koju je pročitala učiteljica Marinela Zrinšćak Begovac, a zatim zajednički otpočeli s likovnom radionicom izrade kuće (doma) od recikliranih materijala. Na kraju radionica pjevale su se pjesme o obitelji , ali i uvježbavala koreografija i pjesma o pužu za nastup na budućim manifestacijama Društva.

Dva dječja rođendana zaslužna su za slatkiše na kraju.

Pridružite nam se i Vi!

Skip to content