Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Za ovaj mjesec čitala se knjiga – Djevojčica koja je obožavala Toma Gordona – poznatog američkog pisca Stephena Kinga. Ovoga pisca poznajemo kao vrsnog tvorca horor romana. U ovoj knjizi nalazimo psihološku tematiku, elemente horora i fantastike, nadnaravno ostaje nedorečeno.

citateljski_klub_slatina_1

Brojne su ključne riječi koje pisac navodi u ovom, za Stephena Kinga kraćem djelu. Izgubljenost, potraga, inicijacija, odrastanje, razvod, skrbništvo, strah, krivnja, surovost prirode, …

citateljski_klub_slatina_2

Knjiga govori o djevojčici Trishi koja ima tek devet godina, a igrom slučaja nađe se sama u šumi. Trisha svoju snagu nalazi u samoj sebi. Njen moto je: “Možeš biti poražen… ali ne smiješ pobijediti samoga sebe”. Knjiga je dobila srednju ocjenu 4,45.

citateljski_klub_slatina_3

Za slijedeći susret čitateljskog kluba izabrali smo knjigu U divljini Jona Krakauera. Riječ je o poznatom bestseleru, nastalom na osnovu istinitog događaja koji govori o avanturama Christophera McCandlessa. Snažna, potresna priča koja plijeni, doživljaj prirode u svoj njenoj žestini.

citateljski_klub_slatina_4

Susret čitateljskog kluba je 08. studenog 2016. (drugi utorak u mjesecu) u 18,30 sati u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

citateljski_klub_slatina_5

Veselimo se vašem dolasku!

Priroda i knjige pripadaju onim očima koje ih vide” .
Ralph Waldo Emerson

Skip to content