Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Gradskoj je knjižnici i čitaonici Slatina u utorak, 13.06.2017. godine održan 14 susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Atmosfera susreta bila je ugodna i živa. Kroz spontani razgovor članice čitateljskog kluba nizale su doživljaje o knjizi koju su za ovaj mjesec pročitali. Riječ je o djelu američke spisateljice Elizabeth Strout “Olive Kitteridge”.

Romanom od 13 pripovijedaka povezanih istim likom, koji se u nekim pričama tek prošeta, autorica gradi mikrokozmos , malo provincijsko mjesto u saveznoj državi Maine u kojemu svatko svakog poznaje i toliko sliči svakome malome mjestu koji i sami znamo. Radnja romana i nije toliko važna koliko teme koje ova knjiga tako duboko opisuje, rasčlanjuje. Likovi koje srećemo u knjizi prepoznajemo i u našoj okolini. Simpatizirali mi ili ne glavnu junakinju romana moramo priznati da je osebujna.

Knjiga nam govori da, kao što je na kraju romana i lik Olive Kitteridge evoluirao u svojim shvatanjima, popuštajući sebi i drugima, odustajući od principa koji su joj prije bili važni, kako odrastamo sve manje očekujemo nešto od drugih, nije toliko važno biti u pravu, više nam je stalo do drugih, do druženja s njima. Knjiga je dobila prosječnu ocjenu 4,0.

Za sljedeći susret čitateljskog kluba ,utorak, 11.srpnja 2017. godine odabrali smo knjigu kanadskog pisca Johna Colapintoa ” Bilješka o piscu”. Stephen King je za ovaj roman rekao da je triler dostojan Hitchocka i da je nevjerojatno napeta knjiga.

Svojim vjernim članicama čitateljskog kluba knjižnica je darovala prigodne poklone. Prije susreta čitateljskog kluba u knjižnici je gostovala poznata hrvatska pjevačica, skladateljica, TV i radio voditeljica Ivana Plechinger. Slatinskoj čitateljskoj publici predstavila se svojom prvom knjigom “Ono što ostaje, uvijek ljubav je”. Oduševljene članice čitateljskog kluba su se, naravno i slikale sa spisateljicom. Zahvaljujemo joj.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content