Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Osmi je ožujak 2022. godine, večernji sati, 55. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, naš jedini muški član kluba moderator je ovoga druženja. Knjiga je “Brdo“ Ivice Prtenjače, izbor našeg vjernog člana, Zdenka Nađa. Opuštena atmosfera, poznata lica i jedna nova članica. Svi je pozdravljamo i želimo dobrodošlicu. Počinjemo razgovor o pročitanoj knjizi vješto vođeni putokazima našeg novog moderatora. Upoznajemo se sa književnim opusom pisca i prelazimo na knjigu koju smo svi pročitali u vremenu od posljednjeg susreta. Neki su je i prije čitali, a za ovu prigodu osvježili su sjećanje.

Zašto brdo i zašto osama? S čime se glavni lik susreće u svom životu, što želi da filtrira kako bi mogao krenuti dalje? Uspijeva li? Paralela sa našim životima, svijetom koji nas okružuje, civilizacijom koja betonom uništava prirodu. Mislimo li da je ovaj roman zaslužio nagradu koju je dobio? Glavni lik je bezimen i tek na kraju netko ga pozove imenom. Što nam to pisac želi reći? Ta i druga pitanja nametala su nam se tijekom razgovora o knjizi. Prisjetili smo se nekih knjiga koje smo prošli zajedno. Kako je susret tekao, dok smo razgovarali o pročitanoj knjizi „Brdo“ sve me je više asocirala na Rundekov glas i stihove „Postoji otok osunčan…“

Knjiga „Brdo“ Ivice Prtenjače od članova Knjižnice dobila je ocjenu 4,42.

Sljedeći susret članova Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina je 12. travnja 2022. godine u 17,30 sati. Čitamo psihološki triler „Knjiga ogledala“ rumunjskog pisca Eugena Ovidiu Chirovici koji piše na engleskom jeziku i živi na relaciji Velika Britanija – New York.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.
Skip to content