Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

pogodi_koliko_te_volim_mala_webGradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je 24. lipnja 2014., u vremenu 17:00 – 19:00 sati, pričaonicu i radionicu inspiriranu slikovnicom „Pogodi koliko te volim“, autora Sama McBratneya.

Radionici je prisustvovalo dvadesetak djece i njihovih roditelja. Priča, koju su čitale učenice četvrtih razreda osnovne škole, govori o ljubavi i privrženosti dvaju zečeva boje lješnjaka i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sudionici pričaonice uvidjeli su da svatko ljubav doživljava na svoj način, nije ju moguće izmjeriti, ali je u svakom slučaju nenadmašiva i svi je zaslužuju.

Slijedila je zatim igra pantomime „Pogodi!“. Većina sudionika odlučila je da će se odgonetati vrsta sporta koju će pantomimičar dočarati. Skupina je podijeljena u dvije natjecateljske ekipe. Jednu su činili dječaci, drugu djevojčice. Rezultat je bio izjednačen.

pogodi_koliko_te_volim_v1

Iste natjecateljske skupine zatim su odgonetale zagonetke koje je pripremila knjižničarka. Igra je bila vrlo živa i prožeta emocijama, naročito u momentima kada je skupina dječaka ipak postigla veći broj točnih odgovora.

Na kraju radionice svatko je izabrao aktivnost koju želi raditi. Većina dječaka odlučila se za računalnu radionicu, predškolci su izabrali igračke i igre s roditeljima, jedna skupina djece sudjelovala je u likovnoj radionici i crtala ono što ih najviše veseli.

pogodi_koliko_te_volim_v2

Učenice trećih i četvrtih razreda, Lukrecija i Viktorija, najviše se raduju pjesmi i plesu, te su za našu radionicu, a uz pomoć Anamarije, voditeljice programa, priredile pravu glazbenu poslasticu za dobro raspoloženje: pjesmu glazbenog sastava „Magazin“.

Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva

Skip to content