Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina primila je u posjet u srijedu, 10.08.2017, desetak članova Udruge osoba s invaliditetom iz Slatine.

Knjižnica raspolaže bogatim knjižnim fondom, posjeduje računala koja mogu koristiti odrasli za pretraživanje interneta ili za pisanje osobnih dokumenata na odjelu za odrasle.

Djeca koriste veći broj računala na svom odjelu. Korisnici mogu u knjižnici provoditi slobodno vrijeme igrajući društvene igre, sudjelovati u aktivnostima koje priređuju knjižničari.

Djeca najčešće formiraju skupinu, izaberu film po želji i gledaju ga u prostoru Knjižnice.

Na dječjem odjelu, djeci čitaju roditelji ili knjižničari, a knjižničari čitaju i osobama koje to nisu u mogućnosti samostalno činiti.

Knjižničari pomažu i osobama koje žele koristiti računala. Na odjelu posudbe zaposlene su dvije diplomirane knjižničarke, a u najvećem dijelu radnog vremena pomaže im i djelatnica sa završenom Visokom školom za menadžment u informatici.

Knjižnica nastoji zadovoljiti potrebe za informacijama svojih korisnika svih dobnih skupina, ali i one u kreativnom provođenju slobodnog vremena.

Knjižničarka se trudila uvjeriti članove Udruge da je Knjižnica mjesto koje im uvelike može pomoći svojim službama i uslugama.

Članovi Udruge formirali su skupine prema svojim interesima i sudjelovali su u slušanju narodnih priča koje je čitala knjižničarka, slikali su motive Grada koje ih čine sretnim, gledali su film: „Družba Pere Kvržice“ , ili su surfali internetom. Članovi Udruge dobili su besplatno članstvo.

Posjetite svoju Knjižnicu!

Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva

Skip to content