Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Zeko“, skupina „Jagodice“ u pratnji odgajateljica.

Vrtićka skupina „Jagodice“ uzrasta su četiri i pet godina i odlikuje ih, uz mnoštvo drugih osobina, kreativnost i mašta u pričanju priča i interpretaciji dječjih igrokaza.

„Jagodice“ su oduševile interpretacijom zahtjevnog igrokaza u kojem su glavni likovi različito povrće. Vrijeme u vrtiću provode, između ostaloga, i smišljanjem priča, a omiljene su im smiješne priče kojima se od srca smiju sa svojim odgajateljicama.

Često su to priče o životinjama. Djeca su interpretirala Grimmovu  priču „Crvenkapica“ uz pomoć knjižničarke i lutaka: crvenkapice, bakice, lovca i vuka. Slijedilo je razgledavanje mora slikovnica koje im je priredila knjižničarka primjereno njihovu uzrastu.

Kako je knjižničarka saznala da djeca uživaju u interpretaciji smiješnih priča, pročitala  im je priču kojoj je tekst priredio Filip Kozina, a naziv joj je „Šminkerica krava“.

Priča je to o kravi koja se ukrašava krunom na glavi: zvonce, cvjetić, mašna, kruna- ukrasa je krava prepuna. Konj ju je pozvao cvijetom na cvrčkov bal, ali krava samo smiješak nudi jer je za konja jedna dama i radije će ostat sama.

Nakon uživanja u čitanju priče u stihovima, skupina djevojčica crtala je Šminkericu kravu, a ostali su uživali u igri i pjesmi.

Odgajateljice su posudile slikovnice koje će djeca čitati u vrtiću.Djeca su dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Skip to content