Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Slatina priredila je u utorak, 23. kolovoza 2016., pričaonicu i glazbenu radionicu povodom Dana grada Slatine: „Priča o mom Gradu“.

Knjižničaka je u prvom dijelu radionice pročitala tekst koji govori o prvom spomenu grada Slatine. Osnovnoškolci su zatim odgovarali na pitanja. Najtočnije su odgovarale Tea Halužan i Elena Reville te su dobile simbolične nagrade.

Živopisne likove i situacije koje se događaju svakodnevno u zajednici u kojoj živimo, dočarala je basna Cvrčak i mrav. Djeca i knjižničarka, basnu su odglumili i prepričali na način da je svatko u zajednici imao svoje mjesto i zanimanje kojim se bavio uz uvjet da su svi poštovali različitost drugih ljudi.

Na kraju radionice djeca su formirala skupinu mrava i cvrčaka te odigrala igru „Prijatelji“ u parovima i uz pratnju glazbe. Radionica je završila oko 19,30 sati. Djeca su ostala još neko vrijeme u Knjižnici bojajući predloške iz bojanke i gledajući crtane filmove.

Pridružite nam se slijedećeg utorka u 17,00 sati i saznajte tko su najčitatelji, ali i budite dio svečanosti kojom Knjižnica čestita rođendan svom Gradu!

Skip to content