Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

20140807_knjiznica_melaGradska knjižica i čitaonice Slatina 07.kolovoza (četvrtak) 2014. godine organizirala je u vremenu od 17 – 19 sati kreativnu radionicu i pričaonicu inspiriranu slikovnicom – Priče iz vesele šume – Giovannia Caviezela. Na radionici je prisustvovalo dvadesetak djece različitih uzrasta. Manja su djeca bila u pratnji roditelja.

Radionica je počela sa malom igrom. Djeca su zamoljena da zatvore oči i prepoznaju zvukove koje smo proizveli uz pomoć ruku, nogu, kamenja, knjige… Slijedio je razgovor o zvuku, tonu, glazbi. Pričali smo o prvim glazbenima instrumentima koje je proizveo čovjek pronalazeći različite materijale u svom okruženju (kamen, drvo, kost,…).

Iz knjige – Pričice iz vesele šume – pročitana je priča – Glazba u šumi.  U razgovoru smo istakli glavne elemente priče. Upoznali smo se i sa kratkom slikovnicom – Veseli svirači – Stanislava Femenića.

20140807_knjiznica_velika

Radionica je nastavljena izradom instrumenata. Koristili smo različite predmete iz domaćinstva. Od materijala koristili smo male plastične boce od jogurta, kutijice od sira, kartonsku kutiju, plastične vrećice, role toalet papira, plastične slamke, zrna riže, grah, krupnu sol, kamenčiće, ljepilo, škare, bojice. Djeca su od ponuđenih materijala izrađivali različite svirale koje smo na kraju i isprobali uz pomoć poznate pjesme Kad se male ruke slože sve se može, sve se može. Plastične boce, slamke, kartonske kutije,.. su oživjele u dječjim rukama. Još je jednom potvrđeno da pjesma, glazba približava i razveseljava ljude.

Pridružite nam se novoj radionici koja će biti 10. kolovoza 2014. kada ćemo nastaviti sa pričicama iz vesele šume.

Skip to content