Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sunčane dane mjeseca studenoga, odgajateljice i skupina „Jagodice“, Dječjeg vrtića „Zeko“, iskoristili su, između ostalih aktivnosti, i za posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina.

Za tu prigodu, a primjereno mlađem uzrastu djece, knjižničarke su priredile elektroničke slikovnice na velikom monitoru. Nakon priče, knjižničarke, odgajateljice i djeca uprizorili su ih i prepričali uz pomoć lutaka.

Djeci su prezentirane i tradicionalne slikovnice, ali i one koje uz čitanje priče možete pritisnuti na sliku ili gumb i slušati zvuk.

Čitanje je višestruko korisna aktivnost kojom djeca obogaćuju rječnik. Čitanjem se razvijaju i intelektualne sposobnosti djeteta i razvija se odnos prisnosti sa čitačem priče. Osim toga, djeca uživaju u lijepim ilustracijama, a zanimljivi zvukovi još im više približavaju radnju priče koju su možda već i čuli. Uz već dobro poznate bajke i priče poput Crvenkapice, djeca su naročito oduševljena glazbenom bajkom „Snježno kraljevstvo“koja sadrži pjesmu iz filma „Snjegovića sa mnom gradi“, ali i pravu svjetlosnu predstavu.

Kraj susreta završio je pjesmom, a djeci je poklonjeno besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Pridružite nam se i Vi!

Skip to content