Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina postavljanjem kućice za knjige u parku ispred knjižnice priključila se Mreži malih slobodnih knjižnica Hrvatske.

Ovom incijativom koja je postala popularna u različitim mjestima diljem Hrvatske knjižnice stvaraju nove kontakte s publikom i osnažuju kulturne sadržaje. Svatko od naših građana moći će uzeti, posuditi, vratiti ili zamijeniti knjige.

Osim što ispunjavaju svoju osnovnu svrhu, a to je poticanje čitanja, ove šarmantne kućice i ukrašavaju javne površine na kojima se nalaze. Naša, slatinska kućica nalazi se u malom parku ispred Knjižnice, uz klupu pokraj koje će prolaznici moći uzeti i čitati knjigu ili ju ponijeti kući.

 

Sama kućica nastala je kao rezultat suradnje naše knjižnice i Industrijsko-obrtničke škole Slatina koja provodi obrazovni program za zanimanje stolar. Upravo su učenici ovog usmjerenja pod vodstvom profesora Slavena Zelenke izradili ovu kućicu.

 

 

Postavljanju kućice u parku uz učenike i djelatnike IOŠ-a nazočio je i ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac koji je istaknuo pozitivne strane ovakvih suradnji u malim lokalnim zajednicama, a gospodin Ilija Nikolić je s učenicima IOŠ-a simbolično „otvorio“ našu malu kućicu.

 

Pozivamo građane da podrže ovu inicijativu i čuvaju kućicu i njezin sadržaj te zahvaljujemo Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, A.M.S. Biomasa i Lim Pro na suradnji.

 

 

 

 

 

 

Skip to content