Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U srijedu, 15. lipnja svoju će knjigu „Teorije zavjere 21. stoljeća“ slatinskoj publici predstaviti poznati hrvatski novinar, scenarist i producent Velimir Grgić. Predstavljanje će se održati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina s početkom u 18 sati. Moderator promocije bit će Neven Kepeski, izdavač i utemeljitelj Psihomodo popa.

Velimir Grgić je idejni začetnik hrvatske akcijske komedije „Divljaci“ koja je upravo doživjela svoju premijeru, a u kojoj glume poznati hrvatski glumci Alen Liverić, Borko Perić, Dejan Aćimović, Slavko Sobin i Mijo Jurišić.

Vrijeme dezinformacija posebno je došlo do izražaja u vrijeme pandemije koronavirusa. O samoj pandemiji i koronavirusu, a potom i o prednostima i manama cjepiva i cijepljenja dobivali smo i dobivamo najrazličitije i najkontradiktornije vijesti iz svih mogućih komunikacijskih kanala. Usporedo s tim pojavile su se i „teorije“ o 5G mreži, pojavio se i QAnon te dosad nezamisliva razmišljanja o – ravnoj zemlji, ali i pticama „koje zapravo ne postoje, nego su – dronovi“.

Što je u toj kakofoniji vijesti istina a što laž, kako smo došli do toga da vjerujemo ili u sve ili ni u što, pokušava nam otkriti knjiga „Teorije zavjere 21. stoljeća“ Velimira Grgića.
Jednostavno, pregledno, kronlogijski ali i problematski, no istodobno i uzbudljivo Grgić nam – prvi u Hrvatskoj – na jednom mjestu nudi cjelovit pregled i kronologiju fenomena koji su nas doveli do toga da živimo u vremenu kada nijednu informaciju i vijest ne možemo i ne smijemo uzimati – zdravo za gotovo.

Knjiga „Teorije zavjere 21. stoljeća“ zapravo je mali ali učinkovit vodič za snalaženje u suvremenom svijetu u kojem – očito – ništa nije onako kako izgleda, vodič za snalaženje za sve one koji o vremenu u kojem živimo žele dobiti (napokon) pouzdane i provjerene informacije.

Doznajte nešto više o spomenutim temama na promociji knjige „Teorije zavjere 21. stoljeća“ autora Velimira Grgića u srijedu, 15. lipnja u slatinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici od 18 sati. 

Skip to content