Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana hrvatskih knjižnica, a s ciljem boljeg upoznavanja knjižnice, knjižničnih aktivnosti, upoznavanjem s ulogom knjižnice u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinca od najranije dobi, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su učenici Osnovne škole Eugena Kumičića, Područne škole Novaki, u pratnji učiteljica.

Nakon upoznavanja s načinom posudbe knjiga i ostale građe, knjižničari su s djecom odlučili čitati jednu od najomiljenijih i najčitanijih dječjih knjiga: roman Ivane Brlić Mažuranić Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Šegrt Hlapić jedan je od glavnih likova koji već stotinu godina svojim zabavnim, napetim, duhovitim, a nadasve poučnim zgodama uveseljava mlade čitatelje. „Hlapić je bio malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce .

Nakon upoznavanja s glavnim likom romana i najave „čudnovatih zgoda „ maloga šegrta nakon bijega od majstora Mrkonje, upoznali smo lik i na filmskm platnu u režiji Silvija Petranovića. U filmu glavne uloge tumače Mila Biljanović, Ena Lulić, Goran Navojec, Hristina Popović.

Lik šegrta Hlapića nacrtan je na kraju druženja na velikom papiru. Ostaje samo da sjednemo i roman pročitamo do kraja!

Skip to content