Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dragi moji osnovnoškolci, ponovno su nastupile ljetne vrućine! Zaronite u Morski dnevnik Pauline P. – poručuju iz Gradske knjižnice.

Knjižničarka Gradske knjižnice priredila je u utorak, 28. lipnja 2016.pričaonicu i likovnu radionicu za učenike osnovne škole inspiriranu djelima Sanje Polak u kojima je glavni lik djevojčica Paulina P.

Morski dnevnik Pauline P. jedna je od najčitanijih knjiga za mlađe osnovnoškolce u kojoj jednako uživaju i učenici viših razreda ili se Pauline rado sjećaju.

Morki dnevnik Paulina P. pisan je u vidu dnevničkih zapisa desetogodišnje djevojčice Pauline koji svoje čitatelje ovog puta odvodi na more, u školu u prirodi. Osim uobičajenih morskih aktivnosti, plivanja i ronjenja, odlazaka u kino, na plaže, koncerte, djeca će uz smijeh i, ipak malo zabrinutosti, osim školskog gradiva, pod budnim okom svojih učitelja, a posebno Regočice i Mikićke, savladati i puno praktičnih životnih vještina: obveze redara, raspolaganja novcem, čišćenja apartmana nakon odlaska s ljetovanja. Sve će to pridonijeti jačanju njihove njihove odgovornosti i samopouzdanja.

Provjerite kako su se Paulina i njezina družina snašli radeći kućanske poslove, kako su kuhali, pospremali i dovodili u red stan u kojem žive i što su pritom naučili. 

Učenice viših razreda osnovne škole u suradnji s knjižničarkom veselo su prepričavale zgode koje je u svom Morskom dnevniku opisivala Paulina. Najzanimljivije dijelove čitale su mlađim polaznicima radionice zainteresiravši ih za čitanje dnevnika.

Nakon čitanja zaronili smo u morske valove koje smo si sami priredili od kartona, morske soli i boja.

Navijačka pjesma , iako tematski nije bila vezana za radionicu, itekako je bila prisutna. Ali bit će prilike već slijedećeg utorka kada nam u goste dolazi Anica i sportski dan, autorice Dese Muck.

Pridružite nam se slijedećeg utorka!

Skip to content