Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Terapija” Seabastiana Fitzeka, njemačkog pisca i novinara okupila je članove Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina na njihov dvadeset i sedmi susret. Riječ je o psihološkom trileru dinamičnom i vješto napisanom. Knjiga koja se čita u dahu, do zadnje stranice i puna je preokreta. Taman kad pomislite da vam pisac otkriva pravog krivca javljaju se novi podatci koji pobijaju sve dotadašnje. I tako više puta.

Stoga i ne čudi što je roman odmah po objavljivanju postao bestseler, a na Amazonu na listi najprodavanijih autora našao se uz Dana Browna i J.K. Rowling. Tematski, roman obrađuje dva najstrašnija motiva iz horora, tragediju koja uključuje djecu i strašnu mogućnost da čovjek izgubi razum. Glavnom liku romana, medijski poznatom berlinskom psihijatru misteriozno nestaje dvanaestogodišnja kći jedinica, a policija i privatni istražitelji ne uspijevaju pronaći je. On prekida bogatu karijeru, slama se… Tako počinje radnja romana koja se razvija upravo u onom smjeru kakvom i ne pomišljate.

Velika većina članova Čitateljskog kluba uživala je u čitanju “Terapije” proživljavajući, suosjećajući sa mukama Viktora Larenza, njegovom borbom sa samim sobom, želeći da uspije pronaći izlaz iz začaranog kruga u kojem se našao, noćnoj mori koja je bila njegov život, a ne samo ružan san. Knjigu smo vrednovali sa srednjom ocjenom 4,86 i do sada je najviše ocijenjena knjiga koju smo čitali.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba, drugog utorka u mjesecu, 11. rujna 2018. godine u 18,30 sati odabrali smo knjigu “Vrijeme je opak igrač” američke spisateljice Jennifer Egan. Riječ je o slojevitoj prozi koja govori o odrastanju i starenju.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustva.

Skip to content