Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veseli sat Društva „Naša djeca“ Slatina u četvrtak, 18. ožujka 2016. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina okupio je do sada najveći broj polaznika svojih radionica koji su  znali prepoznati ljubav i radost u daru koji daješ ili primaš te time uživaš i ujedno želiš razveseliti svojeg bližnjeg.

Tako su naše Voditeljice, djeca, roditelji, i svi prisutni darovali svoje vrijeme i talente na ovoj radionici izrade lutki od papirnatih vrećica i izradi sunaca od hamer papira, a čije zrake su sijale posebnom toplinom jer su ih oblikovale, svojim konturama, malene i vrijedne dječje ručice.

Voditeljice radionica bile su Marinela Zrinščak Begovac i Dragana Matić, obje učiteljice razredne nastave. Suvoditeljice su bile Sanela Tot, Biljana Jelenčić i Tamara Majer kao i naše drage mame, tate i teta Marija.

Za izradu lutke od papirnatih vrećica potrebno je:

Potrebno je samo presaviti vrećicu ili je postaviti uspravno na ruku i oblikovati glavu životinje ili joj dati ljudske osobine koje dijete  želi. Kolaž papirom dodaju se ostali potrebni elementi što ovisi o mašti djeteta u datom momentu. Veoma je zgodan način na koji dijete izražava svoju kreativnost jer ne postoje dva ista oblika. Svako dijete unosi dio osobnosti u svoj uradak što možemo lijepo vidjeti na fotografijama s radionice.

Na kraju radionice djeca su se poigrala uz pjesmu i igru „Sunce“. Radionica je završila prigodnim darivanjem djece

Dječji forum “Mladost” Slatina koji djeluje pri OŠ Eugena Kumičića (voditeljica Elvira Vujčić) darivao je djecu prekrasnim igračkama (plišancima) koje su prikupili od svojih prijatelja i vršnjaka. Uz igračke, darivali su i knjige i slikovnice čime su proveli još jednu od aktivnosti planiranih u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi”.

Dječji forum “Osmijeh” koji djeluje pri OŠ Josipa Kozarca (voditeljica Sanela Tot) darivao je Dječji kutak “Veseli sat” knjigama i slikovnicama čime su također proveli još jednu od aktivnosti planiranih u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi”.

Djelatnice Knjižnice zahvaljuju se svima koji su svojom prisutnošću i ljubavlju ispunili svaki djelić prostora Knjižnice. Ispričavamo se svima koje nismo uspjeli „uloviti“ fotografijom, a koji su bili dio našeg zajedničkog druženja.

Pridružite nam se i Vi!

Ana Knežević u suradnji s predsjednicom Društva „Naša djeca“ Slatina, Snježanom Pačarić.

Skip to content