Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novi sastanak članova Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina održan je 09. listopada 2018.godine u 17.30 sati u prostorima Knjižnice.

Raspravljali smo o knjizi „Komplicirana dobrota” kanadske spisateljice Miriam Toews. Knjiga je zanimljiva po mnogim pitanjima o kojima progovara, tematici kojom se bavi. Spisateljica govori o menonitskoj vjerskoj zajednici kojoj je i sama u mladosti pripadala.

Glavni lik romana je i narator koji kroz svoje priče, doživljaje upoznaje nas sa svojim životom, obitelji, zajednicom kojom pripada. Nomi Nickel, prkosna, ironična i znatiželjna šesnaestogodišnjakinja izazvala je najveću pozornost, kao i situacije u kojima se našla ona sama, ali i cijela njena obitelj, prijatelji, poznanici.

Složili smo se da je fundamentalizam strašna stvar za svakog čovjeka koji je njime izložen i kako je pojedinac u tim situacijama često nebitan. Knjiga je dobila ocjenu 3,73.

Za sljedeći susret čitateljsakog kluba, 13. studenog 2018. u 17,30 sati odabrali smo knjigu ” Jarine pukotine” argentinske spisateljice Claudie Pineiro. Buenos Aires grad je u kojem se radnja događa, a glavni lik romana je arhitekt Pablo Simo.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

 

Skip to content