Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Članice Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina sastale su se u utorak, 11. prosinca 2018. godine u 17.30 sati. Raspravljale su o pročitanoj knjizi „Još jednom” američkog pisca Kena Grimwooda.

Riječ je o SF romanu koji glavnog junaka romana, Jeffa Winstona stavlja u veoma neobičnu poziciju. Pisac mu daje mogućnost da se iznova i iznova vraća u točno određene godine svojega života kako bi neke situacije popravio, odnosno proživio na drugačiji način. On umire u određenoj godini života i ponovno se vraća, a u točno određenoj godini života postaje svjestan svojega novog postojanja, sjeća se svih proživljenih života, a sve ono što je naučio ostaje mu u memoriji. To mu znanje, naravno, pomaže u stjecanju materijalnih dobara, ali ne uspijeva se ostvariti do kraja, ne biva zadovoljan svojim postupcima. Uviđa da je bez obzira na sve njegove težnje da postupi ispravnije zapravo često neke situacije promašio i pogurao prema nekom drugom životu koji tek slijedi.

Čitateljice su sa velikim zanimanjem čitale ovu knjigu, bila im je uzbudljiva, neobična i zanimljiva kao ideja, pitanje smisla života. Zanimljiva stoga što čitatelja dovodi do razmišljanja o vlastitim potezima u životu. Knjiga je dobila srednju ocjenu 4,33.

Za siječanj 2019. godine čitamo knjigu američke spisateljice Aimee Bender „ Okus tuge u torti od limuna”.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

 

Skip to content