Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13. veljače 2019.

U Gradskoj je knjižnici i čitaonici Slatina, u valentinskom okružju, po 33 put održan sastanak Čitateljskog kluba. Čitali smo roman „Duh” poznatog engleskog pisca Roberta Harrisa. Po romanu je snimljen i film pod nazivom „ Pisac iz sjene”, a režirao ga je Roman Polanski. Riječ je o trileru zanimljive tematike, likova, mjesta na kojima se odvija radnja. Naslov djela odnosi se na anonimnoga profesionalnog pisca, „duha” koji piše autobiografiju poznate osobe, pisac iz sjene za kojega se i ne zna. Takav je i glavni lik ovog romana, pisac autobiografija nogometnih zvijezda, glumaca koji dobiva zanimljivu ponudu da završi autobiografiju bivšeg britanskog premijera kojeg muči bliža prošlost, sudski proces koji je moguć. Našeg glavnog lika romana ponuda zanima, mada sumnja u ispravnost svoje odluke. Kroz ispovijed „duh” nam piše svoju autobiografiju koju čitamo i doznajemo koliko je pogubna bila njegova odluka da pristane na ovaj posao koji je nudio mnogo novca za kratko vrijeme, mogućnost novih unosnih poslova.

Knjiga nam je bila zanimljiva za čitanje, neke je oduševila, a i pored ozbiljne teme koju je predstavila relaksirala nas. Od srca smo se nasmijati na naše komentare, uvide u likove, na razmišljanja o mogućnostima i nemogućnostima. Pomalo smo se i zamislili nad smjerom kojim ide ovaj svijet i koliko zapravo ne znamo što se događa oko nas. Robert Harris je pravi majstor od pera i od nas je dobio ocjenu 4,4.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba, 12. ožujka 2019. u 17,30 sati, odabrali smo knjigu „Život djevojaka i žena” Alice Munro. Riječ je o kanadskoj književnici koja je 2013. godine dobila Nobelovu nagradu za književnost.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content