Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Travanjski sastanak Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina i ovaj se put održao drugoga utorka u mjesecu.

Povod susreta bila je knjiga „Potpuno spaljen” francuskog pisca i scenarista Gellesa Legardiniera. Topla, opuštajuća knjiga koja daje nadu u bolje sutra, svojevrsna je himna životu. Iako lagana, ponekad teatralna, to je i snažna, realistična priča. Knjiga navodi čitatelja da razmisli o smislu života, da se osvrne prema nazad, ali i da hrabro pogleda naprijed gdje čekaju novi doživljaji, jer su upravo to uspjeli likovi ovoga romana. Na jednome mjestu našli su se ljudi koji su bili u svojevrsnom začaranom krugu, otuđeni. Dovoljan je bio jedan pomak jedne osobe dovoljno „spaljene” da pokrene sebe, a ujedno i sve one oko sebe koji su živjeli do tada u svome zatvorenom svijetu, jadni i usamljeni. Tu je i jedan mačak, odnosno mačka koja je svojom pojavom šarmirala ukućane, ali i nas čitatelje, temperamentna kuharica, zaljubljena sobarica, tvrdoglava i ponosna gazdarica dvorca, slučajni batler, čudni upravitelj imanja. Većina članica je uživala u čitanju ovoga romana koji nas je opustio, osvježio i zapravo je prava travanjska knjiga. Stoga je i dobila prilično visoku ocjenu 4,25.

Za idući susret Čitateljskog kluba, 07. svibnja 2019. godine kada slavimo treću godinu naših susretanja izabrali smo zanimljiv roman „Kamo si otišla, Bernadete” američke spisateljice Marie Semple. Na osnovu romana snimljen je i film.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content