Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

001Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2013, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca Osnovne škole Josipa Kozarca, Područne škole Kozice, odjeli prvih do četvrtih razreda, u pratnji učiteljica: Marice Bičanić, Jasne Štimac, Jasmine Puškarić i Marinele Zrinšćak.

Učenicima je u prostoru knjižnice upriličena pričaonica na temu stote obljetnice od prvog objavljivanja književnog djela za djecu, u koje vole zaviriti i odrasli, „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“, autorice Ivane Brlić Mažuranić.

Učenici su imali priliku vidjeti nekoliko izdanja ovoga naslova koji posjeduje Gradska knjižnica. Učenici trećih i četvrtih razreda prepričali su priču i zatim sami izabrali izdanje knjige iz kojega će naglas čitati učenicima nižih razreda. Čitale su učenice trećih i četvrtih razreda: Lea Parc, Maja Puljek, Veronika Tomić, Marija Filković, Sara Čorak i Lana Kiš. Po izboru djece, pobjednica u čitanju na glas bila je Lana Kiš kojoj je Knjižnica upriličila simboličan poklon.

010

Knjižničarka je potom ponudila učiteljicama na izbor animirane filmove iz dijela obrazovnog videoprograma jer još ne posjedujemo najnoviji film o šegrtu Hlapiću. Izabran je naslov „Sedam plamenčića“.

Učenici prvih razreda dobili su besplatno članstvo u narednoj godini. Svoj doživljaj današnjeg susreta, djeca su izrazila crtežom na velikom plakatu koji će biti izložen u prostoru Knjižnice.

Ana Knežević

[print_gllr id=554]

Skip to content