Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatina u utorak, 14. svibnja 2019. godine obilježio je svoj treći rođendan. Klub broji dvadeset stalnih članica koje se okupljaju u prostoru gradske knjižnice svakog drugog utorka u mjesecu pošto su pročitale isti naslov knjige. Naravno, ovisno od obveza, ponekad se ne može prisustvovati sastanku, ali se i tada uglavnom šalje procjena pročitanog.

Pošto je godišnjica kluba ovaj smo se put sastali u prostoru poznate slatinske slastičarne “Tena“. U posjet su nam došli učenici Industrijsko-obrtničke škole sa svojom profesoricom hrvatskog jezika Nedom Mađarac, bivšom članicom kluba. Već duže vrijeme surađujemo sa profesoricom i učenicima, šaljemo im u PDF formatu naslove knjiga koje čitamo, kada nam je dostupan, a oni iste čitaju. Ovaj put smo ih pozvali da nam se pridruže. Posjetili su nas Esmeralda Milaković, učenica drugog razreda prodavača i Danijel Kukić, učenik drugog razreda CNC operatera koji su se aktivno uključili u raspravu. Namjeravamo nastaviti suradnju na obostrano zadovoljstvo.

Nakon kratkog osvrta na dosadašnji rad, na knjige koje smo čitali, koje su nam se svidjele više ili manje nastavili smo sa glavnim događajem, knjigom zbog koje smo se susreli. Za ovaj put smo čitali knjigu „Kamo si otišla, Bernadette?“ američke spisateljice Marie Semple. Knjiga je pisana modernim stilom i moderne je tematike: zelena arhitektura, robotika, Microsoft u Seattleu, ali i obiteljsko-društvena drama, roman koji govori o ljubavi majke i kćeri, o geniju koji ne zna naći svoje mjesto u ovom svijetu, o depresiji koja uništava jednu osobu, ali i one koji su oko te osobe. Priča je to i o snovima, ambiciji. Pisana je komično, doduše više u stilu crnog humora, gdje se jedna situacija često promatra kroz različite perspektive. Knjiga je dobila prosječnu ocjenu 4,5.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, 11. lipnja 2019. godine odabrali smo, odnosno najviše glasova je dobila knjiga „Unterstadt“ naše poznate spisateljice i prevoditeljice Ivane Šojat. Već kultni roman o Osijeku, o dvadesetom stoljeću, priča je to o jednoj obitelji, gradu i zemlji.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content