Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je 31. prosinca 2014. u 11,00 sati za svoje korisnike ispraćaj stare i doček Nove godine pod nazivom „365 šala Stare godine“ sa željom da nam i Nova godina bude sretna i vesela.

Učenici nižih razreda, u suradnji s knjižničarkom, za najmlađe su pripremili novogodišnju čaroliju uz pomoć jednog dijela igrokaza autorice Jadranke Del Ponte: »Baka mrazica, sedam patuljaka i… šapni mi šapni».

Učenici su putem dijaloga među likovima ušli u svijet u kojem djeca mogu vrlo brzo stvoriti svoj maštoviti svijet poistovjećujući se s likovima iz djela. Djeca ponavljaju njima zanimljive dijaloge, oponašaju pojedine likove i pjevaju pjesmice spomenute u igrokazu.

Uprizoren je dio igrokaza u kojem se razgovara o božićnim poklonima, malom psiću i dječaku u bolnici te se tako otvorio put dječjoj mašti, temama i likovima bliskima djeci, ali ih i poučio osnovnim ljudskim vrijednostima: prijateljstvu, ljubavi, brizi o bližnjima i životinjama, važnosti obitelji, nesebičnosti, poštovanju tradicijskih i kulturnih vrijednosti, toleranciji…

Na kraju igrokaza djeca su otpjevala novogodišnju pjesmu po vlastitom izboru.

Najčitatelji Knjižnice nagrađeni su darovima s naših kreativnih radionica koje je osmislila i izradila Ružica Kireta. Nagradu je dobila i ovogodišnja slatinska pobjednica s pravom sudjelovanja na završnom natjecanju u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, učenica nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca, Lukrecija Vilk.

Publici se obratila umirovljena učiteljica Nevenka Romaj koja svoje druženje s knjižnicama pamti još od vremena kada je kao malena djevojčica pohvaljena u zagrebačkom tisku jer po nekoliko puta dnevno dolazila u knjižnicu u tadašnjoj Bauerovoj ulici i tako stekla simpatije knjižničarki.

Naše druženje završilo je pjesmom o malom Isusu koju je napisala odgajateljica Tamara Majer, a otpjevala ju je djevojčica Tara.

Sretna Vam Nova godina!

Skip to content