Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Iznimno, u četvrtak 14. travnja 2022. god. u 17,30 sati održan je 56. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Iako nas je ovaj put bilo manje, sastanak je prošao u ugodnom i vedrom raspoloženju. Devet članova kluba ocijenilo je pročitanu knjigu sa 4,33 što je jako dobra ocjena pošto se radi o knjizi koja je pomalo neobična i traži od čitatelja pozornost kako bi mogao pratiti događanja. Naime, radi se o psihološkom trileru u kojemu više osoba, kroz svoju perspektivu viđenja dugogodišnjeg neriješenog slučaja ubojstva akademski poznate osobe, traga za istinom. Čitajući knjigu i sami smo, putem događanja, likova i njihovih perspektiva slučaja, uključenosti u njemu, odgonetali tko je ubojica. Kako je radnja tekla, javljale su se nove činjenice, likovi, pomislili smo da znamo tko je ubojica, međutim pisac uvodi nove elemente, činjenice, poglede drugih likova i nađemo se u stupici iz koje izlazimo sa novim osumnjičenim. Poput starog policajca u romanu koji je već u mirovini, a sudjelovao je i u istrazi staroj već 26. godina, krčili smo put do istine. Policajac je uspio razotkriti počinitelja zločina. Kao što i u životu biva, ništa nije pravolinijski, ostaju neke nedoumice, nagađanja o ovome slojevitom slučaju. Jedne zimske večeri, pred Božić u jednu kuću kod jednog sveučilišnog profesora dolaze različite osobe. Svaka ima svoj razlog. Neke su dobrodošle, a neke tajanstvene i nepozvane, ulaze kako bi razriješile neke svoje davne probleme koje su ih mučile. Noć u kojoj vani bijesni snježna oluja nagovještava strašna događanja u dnevnoj sobi profesora koji ugodno sjedi u fotelji dnevne sobe. Svako od onih koji ulaze u ovu sobu, nošeni olujom u sebi, razrješavaju svoje muke na najgori mogući način. Ali tu nije kraj, kao i policajac, tako i mi čitatelji još uvijek nismo potpuno sigurni kako su se neke stvari događale.
Sljedeći susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina održat će se 10. svibnja 2022. godine u 17,30 sati. Čitamo roman „Velika obmana“ poznatog američkog pisca Dana Browna. Moderatorica ovoga susreta je Lidija Zorko, naša dugogodišnja članica, od prvog susreta.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.
Skip to content