Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Srpanjski sastanak Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina ujedno je bio i 59. susret članova kluba.

Za ovaj sastanak čitali smo roman „Ribari“ Chigozija Obioma, nigerijskog pisca s američkom adresom. Riječ je o izuzetnoj knjizi koja je svojim jezikom, stilom pisanja, predočenja radnje osvojila sve naše simpatije. Drugačija je od svih dosadašnjih knjiga koje smo pročitali, ne samo na Čitateljskom klubu. Galerija likova koje pisac spretno oživljava putem svoje bogate imaginacije kroz naše čitanje ih postavlja pred nas žive i realistične. Crpeći iz kolektivne svijesti svoje Nigerije oživljava svijet Afrike, njen duh, vjerovanja, njenu realnost. Iako nas je u svom potpunom obratu radnje, toku svijesti glavnih likova knjiga iznenadila, prikovala nas je za svoje stranice koje smo sa još više pažnje iščitavali. Pisac je uspio, kao pravi umjetnik od riječi i stila, bogatstvom svojih odličnih rečenica, metafora prenijeti na papir svoju Afriku i sve ono što je boli, ali i sve ono što je izdvaja kao originalnu i lijepu.

Roman „Ribari“ nigerijskog pisca Chigozija Obioma dobila je od članova Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina srednju ocjenu 4,55.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba odabrali smo knjigu „Moja godina odmora i opuštanja“ Ottese Moshfegh, američke spisateljice hrvatsko-iranskog porijekla. Ovo nije knjiga o opuštanju, nije knjiga o snu, niti o bijegu. Knjiga je o… Vidjet ćemo. Novi je sastanak Čitateljskog kluba 9. kolovoza 2022. u 18,30 sati u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

 

Skip to content