Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ljeto je. Sastali smo se po šezdeseti put na Čitateljskom klubu Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Čitali smo knjigu „Moja godina odmora i opuštanja“ Ottesse Moshfegh, američke spisateljice hrvatskih korijena. Većina je na godišnjem odmoru tako da su mnogi poslali svoje osvrte na pročitanu knjigu. Sunce nas je budilo na različitim geografskim širinama, ali nas je čitanje iste knjige povezalo. Tijekom svih ovih sastanaka, ponekad nam se dogodi da izabranu knjigu čitamo kao „obveznu lektiru“, upornost da je pročitamo do kraja nas učini zadovoljnim samim sobom i jedva čekamo da to „nešto“ podijelimo sa drugima. Tako nastaju pravi i lijepi osvrti koji se ne bi posramili ni najboljih prikaza koje susrećemo na internetu. Međutim, oni su osobni i puni emocija, razmišljanja, tako da ostaju samo za privilegirane.

Iako pri čitanju knjizi prilazimo bez nekih posebnih očekivanja ova nas je, zbog svojeg naslova, iznenadila. Sama knjiga proglašena je najčitanijom knjigom 2018. i 2021. godine. Tema je aktualna, suvremena i nažalost nije ograničena samo na američko društvo.

Svijetu je potreban dobar odmor i samopropitivanje, navodi nas knjiga.

„Moja godina odmora i opuštanja“ Ottesse Moshfegh od članova Čitateljskog kluba dobila je srednju ocjenu 3,33.

Za deveti mjesec odabrali smo knjigu „Priznanje“ Jo Spain, irske spisateljice i scenaristice.

Susret članova Čitateljskog kluba je 13. rujna 2022. god. u 17,30 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Ovaj put čitamo psihološki triler odlično zamišljene priče pune tajni koje ćemo otkrivati zajedno s istraživačima u romanu. Je li se sve dogodilo slučajno ili tu ima nečeg većeg otkrit ćemo čitajući ovaj roman.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content