Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Za 72. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatine, održanog 8. kolovoza 2023. čitali smo prigodno štivo, roman „Na odmoru“ američke spisateljice Emme Straub.

U romanu se susrećemo s jednom američkom obitelji koju čine bračni par s kćerkom i sinom kao i njegovom dugogodišnjom djevojkom. Tu su i njihovi bliski prijatelji s kojima će provesti dva tjedna na prekrasnoj Mallorci u Španjolskoj. Svako od ovih likova odlazi na odmor u trenutku kada su se njihovi životi našli na velikoj prekretnici. Od njih se traži da razmisle o daljnjim koracima koje bi trebali poduzeti, riješiti neke bitne stvari ili jednostavno se pomiriti s datom situacijom. Za njih je ovaj odmor i neka vrsta bijega od uobičajenog života, briga koje ih muče, predah koji daje mogućnost da razmisle kako dalje. Zamišljen kao obiteljski odmor s djecom, bliskim prijateljima on izrasta u poligon na kojemu se primaju i daju udarci. Radnja, atmosfera romana je ležerna, ljetna i odiše laganim tempom. Članovima kluba svidjela se tema djela, zamisao, ali ono što mu fali je njegova površnost. Kada se na pozornici romana nađe takva skupina likova, umjetnička elita, kako ističe jedna naša vjerna članica, očekivati je da će to biti vrlo zanimljivo i britko štivo, ali nije tako. Sami opisi prekrasnog otoka su škrti i slabi, ali ako tražite ljetno štivo za opuštanje slobodno ga pročitajte.

Knjiga je od članova Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina dobila srednju ocjenu 3,43.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, u utorak, 12. rujna 2023. u 17.30 sati čitamo knjigu „Tihi zov Australije“ američke spisateljice Marlo Morgan, roman koji

govori o spisateljičinom putovanju kroz australsku divljinu s plemenom nomadskih Aboridžina zvanih Pravi ljudi.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content