Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U utorak 14.06.2016. godine s početkom u 18,30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održan je drugi susret Čitateljskog kluba knjižnice, i prvi na kojemu smo raspravljali o knjizi koju smo kao članovi kluba odabrali i čitali u vremenu od mjesec dana.

Čitali smo roman Otok britanske spisateljice Victorije Hislop. Knjigu je pročitalo 19 članova kluba, a na susretu nas je bilo 16 koji smo sudjelovali u raspravi. Pohvalno je i ohrabrujuće da su se svi članovi držali dogovora oko redoslijeda čitanja i vraćanja knjiga, te su mnogi mogli pročitati ovaj isti naslov i aktivno sudjelovati u raspravi. Na samom početku rada članovi kluba su pokazali volju i želju da budemo savjesni članovi. Hvala!
Ponovili smo osnove rada čitateljskog kluba, vrijeme susreta, poželjnu komunikaciju između sugovornika.
Osnovnu temu susreta, koja je i naslov romana koji smo čitali, otvorili smo motivacijskim pitanjima i kratkim odgovorom od jedne riječi koju smo zapisali na papirić i zalijepili na sliku otoka Spinalonge u Grčkoj na kojemu se odvija većina radnje romana.

Svaki je član čitateljskog kluba kratko komentirao pročitanu knjigu i dao joj brojčanu ocjenu (od 1 do 5).
Ukratko smo se upoznali sa osnovnim informacijama o autorici, o nastanku romana Otok, kao i o drugim djelima ove autorice, a koje možemo naći u knjižnici.

Otvorena je rasprava o mnogim tezama i problemima koje nameće ova knjiga (bolest,otok, izolacija, izopćenje, strah, odnosi, tajnovitost, nada,hrabrost,prijateljstvo,strast…), ali i o problemima same knjige.
Preporučili smo naslove knjiga slične tematike (otok, izolacije).

Pri kraju rasprave niti jedan član čitateljskog kluba nije promijenio ocjenu o romanu koju je dao prije rasprave. Knjiga koju smo čitali ovog mjeseca dobila je srednju ocijenu 3,60, što i nije tako loše.

Susret je bio ugodno i dinamično druženje, svatko je slobodno mogao reći svoj doživljaj knjige. Bilo je to dobro provedena večer u ugodnom društvu.

Dogovorili smo se da iduća knjiga za čitanje bude Brida ili o boli Slavenke Drakulić.

Novi sastanak čitateljskog kluba je drugog utorka u mjesecu srpnju, 12.07.2016., u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina.

Veselimo se novom susretu i pozivamo sve korisnike knjižnice, koji žele svoje slobodno vrijeme provesti korisno i kvalitetno uz druženje i konstruktivne razgovore, da nam se pridruže. Biti će nam drago da svojom nazočnošću uvećate naš mali svijet.

Inače, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina ima preko 1500 aktivnih članova različitih dobnih skupina, a čitateljski klub je novi segment njenog bogatog rada.

Srdačan pozdrav iz Gradske knjižnice i čitaonice Slatina!

Skip to content