Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U predblagdanskom raspoloženju sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održan osmi susret čitateljskog kluba. Na susretu su članovi kluba raspravljali o pročitanoj knjizi “Ja se ne bojim” talijanskog pisca Niccolo Ammanitia.

knjiznica_slatina_1

Roman je to koji je ovome piscu donio svjetsku popularnost. Knjiga je nastala prema istinitom događaju. Nasuprot romantične, netaknute prirode, talijanske idile stoji brutalna, nemilosrdna stvarnost koja prekida bezbrižno djetinjstvo maloga junaka ove stravične priče, devetogodišnjeg dječaka Michelea. Igrom slučaja on otkriva skrivanu tajnu svoga maloga mjesta na jugu Italije. Ono što pisca zanima u priči jeste emocija, osjećaj i upravo je to ono što nas je sve najviše dotaklo u ovoj knjizi.

knjiznica_slatina_2

Knjigu smo svi doživjeli kao strašno, brutalno ponašanje odraslih protagonista priče prema nevinom, nezaštićenom, malom dječaku koji je istih godina kao njihovo dijete, susjed, rod. Bez sućuti, imalo ljudskosti sam zločin postaje još okrutniji. Ova knjiga od 222 str. natjera čovjeka na razmišljanje o mnogočemu što uzimamo zdravo za gotovo. Roman je mala studija o ljudskoj prirodi. Strašno otkriće dječaka iz korijena je promijenilo njegov život, a nas je dovelo do zaključka kako je život čudan i često surov.

knjiznica_slatina_3

Knjiga je dobila prosječnu ocjenu 3,64.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba, 10.01.2017. god., najviše glasova dobila je knjiga ” Talentirani gospodin Ripley” američke spisateljice Patricie Highsmith. Roman je vrhunski triler koji će vas držati u napetosti do kraja.

Veselimo se novom susretu uz dobru knjigu.

Ako želite postati član čitateljskog kluba, uvijek nam se možete pridružiti!

Dobra knjiga nema kraja.
(R.D. Cumming)

Skip to content