Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održana je u utorak, 15. 03. 2016.,a povodom Međunarodnog dana dječje knjige 2016., pričaonica i likovna radionica „Čitajmo zajedno“ kojoj su tema bila djela H. C. Andersena i Mire Gavrana.

knjiznica_slatina_miro_gavran

Sudjelovala su djeca nižih razreda Osnovne škole, a pridružilo se i nekoliko predškolaca. Na samom početku pričaonice knjižničarka je intervjuirala djecu o njihovim čitateljskim afinitetima i dobila najviše želja za čitanjem bajki H. Christiana Andersena te je u tom smjeru nastavljen razgovor. Učenici se slobodno mogu izraziti o tome sviđa li im se književno djelo ili ne sviđa, ali bajka H. C. Andersena i glavni likovi najpoznatijih bajki dobili su sve pohvale od strane djece.

Knjižničarka je zatim prezentirala dio teksta iz knjige za djecu autora Mire Gavrana koji govori o jednoj sasvim običnoj i prosječnoj obitelji, pomalo otkačenoj, a malo normalnoj. Malom glavnom junaku ponekad svi idu na živce, a ponekad ih voli, a nerijetko se i zapita što je on to zgriješio da mora biti u krvnom srodstvu s takvim likovima.

Miro Gavran nominiran je za međunarodnu Andersenovu nagradu 2016. za književnost za djecu.

Nakon pročitanog teksta koji je sve razveselio i nasmijao, djeca su od recikliranih materijala i šarenih papira, u njima najdražim bojama, izrađivala zeca Čitka s knjigom u ruci, a koji može poslužiti kao držač poruke za člana obitelji kojemu želimo poruku ostaviti.

Pridružite nam se slijedeći utorak u 17,00 sati.

Skip to content