Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Svjetskog dana zdravlja, 07.04.2015. godine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je pričaonicu i radionicu za djecu inspiriranu slikovnicom autorice Jennifer Moore- Mallions: „Moja prijateljica ima Downow sindrom“.

Slikovnica je priča o dvije djevojčice koje se upoznaju u ljetnom kampu i prijateljstvu koje se među njima razvija. Jedna od djevojčica ima Downov sindrom te autorica jednostavnim rječnikom poučava djecu, ali i one odraslije, o postojanju Downovog sindroma, ali i o načinu uklanjanja prepreka između takve djece i ostalih vršnjaka koji o tome mnogo ne znaju mnogo. Priča poučava da je svatko dobar u nečemu i da, pomažući jedni drugima, možemo prevladati svoje strahove i poteškoće i postići puno.

Kao i u priči, nakon čitanja trebalo je smisliti nešto urnebesno zabavno, ali da svatko pokaže svoje talente i bude prihvaćen od strane drugih. Najstariji u skupini prihvatili su igru pantomime i vrlo vješto zabavili cijelu skupinu predstavljajući određena zanimanja ljudi. Nakon toga slijedila je igra riječima : „Pokvareni telefon“, koja je izazivala bure smijeha.

Knjižničarka je u drugom dijelu radionice predložila izlaganje plakata za rođendansku proslavu izrađenog za vrijeme tihog rada Knjižnice, a čije autorice nisu željele učestvovati u igrama. Atmosfera je bila naročito vesela jer su na radionici prisustvovale čak dvije slavljenice kojima su uručene čestitke i istaknuti njihovi talenti. Slijedilo je čitanje najmlađima na današnju temu, a zatim pjevanje i uživanje u slatkišima.
Nije li sreća i druženje ono što nas ozdravljuje.

Pridružite nam se u četvrtak, 09.04.2015. u 17,00 sati. Čitamo, igramo se, družimo i pjevamo zajedno!

Skip to content